ARDAHAN / MERKEZ - Şehit Er Gökhan Özdemir Ortaokulu

Uluslararası Kardeş Okul Projesi

Ardahan Şehit Er Gökhan Özdemir Ortaokulu tarafından hayata geçirilen “Uluslararası Kardeş Okul Projesi” kapsamında Mayıs ayında Kuzey Makedonya, Üsküp Tefeyyüz İlköğretim Okulu ile etkinlik düzenlendi. Ülkeler arasında eğitim işbirliğinin okullar düzeyinde de gerçekleştirilmesi, okullar arasında iletişim ağı oluşturulması, ortak kültür değerlerinin kuvvetlendirilmesi, teknolojik gelişmelerin paylaşılması, tarih, kültür ve eğitim sistemlerinin tanıtılması, barış, sevgi, kardeşlik ve dostluk duygularının geliştirilmesi bu projede amaçlanmıştır. Üretken ve paylaşan dinamik okullar anlayışını her daim geliştiren Şehit Er Gökhan Özdemir Ortaokulu öğrenciler arasında sevgi, saygı, sosyal sorumluluk, yardımlaşma ve dayanışma duygularını geliştirmek için kardeş okul projesini anlamlandırmayı her zaman görev bilmiştir. Ardahan Halk Eğitimi Merkezinde Okuma Yazma Öğretmenliğini bu okulda gerçekleştiren Zehra CANKAN’ın Üsküp’te ki koordineliği aracılığıyla Zoom üzerinden görüşme sağlandı. Projede ilk olarak; okul müdürü Halil GÜLÇİNO’nun konuşması, öğretmenlerimizin tanışması, öğrencilerin birbirini tanıtması gerçekleştirildi. Akabinde iki kardeş okulun tarihçesi öğrenciler tarafından aktarıldı ve Üsküp Tefeyyüz İlköğretim Okulu Üsküp’ün kendi yazar ve şairi Necati ZEKERİYA’nın hayatını anlattı, şiirler okudular. Sonrasında Şehit Er Gökhan Özdemir Ortaokulu öğrencileri tarafından Mehmet Akif ERSOY ve Yahya Kemal BEYATLI’nın hayatı anlatıldı, şiirler okundu.

16-05-202316-05-202316-05-2023

Yayın: 16.05.2023 - Güncelleme: 16.05.2023 10:53 - Görüntülenme: 275